Burn-out coaching

Burn-out Coaching

Burn-out is inmiddels een bekend verschijnsel. In uw omgeving kent u vast wel iemand die burn-out (letterlijk; opgebrand) was of is. En misschien herkend u in het volgende uzelf wel.

Burn-out is een staat van zijn die u serieus dient te nemen, en waarvoor specialistische begeleiding noodzakelijk is. Dit omdat het vermogen bij de mens om op eigen kracht tot herstel te komen niet of nauwelijks aanspreekbaar is.De bekendste groep van symptomen zijn; een ernstige mate van uitputting, de behoefte aan afstand nemen van stresserende situaties, moeite met concentratie, een dalende inschatting van de eigen waarde. En dit gaat gepaard met vele protest uitingen van het lichaam zoals onregelmatig slapen, het sterker beleven van emoties, hoofdpijn, migraine, rugpijnen, spierpijnen, etc.. Over het algemeen wordt burn-out beleefd als een totaal gebrek aan energie. De aanlooptijd tot het manifest worden van de burn-out kan variëren van enkele maanden tot jaren.

Het ontstaan is veelal werk gerelateerd. Veranderingen in (eigen-) bedrijf en organisatie volgen elkaar snel op, waarbij vernieuwingen niet altijd leiden tot de gewenste verbeteringen. Verandering van werkwijzen, procedures, wetgeving, interne regelgeving met herstructurering en controles leidden vaak sterk de aandacht weg van het vak dat vroeger zo aantrekkelijk lonkte. Uw flexibiliteit wordt keer op keer op de proef gesteld en de stapel werk groeit door. De intermenselijke communicatie- en actie-patronen nog even buiten beschouwing gelaten. In deze stroom van de dagelijkse aandachtvragers zijn uw eigen lichamelijke en geestelijke signalen, dat het eigenlijk genoeg is, ondergesneeuwd geraakt.

Een niet onderkende burn-out kan leidden tot een lange verzuim periode, met alle consequenties van dien, of u nu werknemer of ondernemer bent.

Burn-out, Wat te doen? Een rust periode en afstand van de werksituatie is de beste start. Aansluitend is echter een gedegen persoonlijke begeleiding de juiste keuze voor een duurzaam herstel. Bij Verberne Coaching bieden wij u vanaf het eerste gesprek begeleiding in richting en vorm naar uw burn-out herstel. Dat geeft inzicht en daarmee uitzicht en duidelijkheid.

Hoewel burn-out een aantal gemene delers laat zien in de symptomen, weten wij dat de burn-out zeer individuele accenten en zwaartepunten heeft, en dus bij de één anders uitwerkt dan bij de ander. Vandaar dat het duidelijk gefaseerde burn-out herstel programma, wat aan de basis ligt van uw herstel, specifiek op uw accenten en aandachtspunten gericht zal zijn. Heel persoonlijk dus, met volledige aandacht voor uw individuele herstel. Hierbij benutten we mogelijkheden uit cognitieve, gedragsmatige en belevingsgerichte werkgebieden. Dit doen we op basis van ruime ervaring en doorgaand groeiende kennis.

 

 

 

  • Elke vorm van verslaving blijkt destructief, of het narcotische middel nu alcohol, morfine, cannabis, macht, werk of idealisme is. C.G. Jung

  • Vooral angst heeft goden in de wereld gebracht. Publius Papinius Statius
    Romeins dichter 45-96 na Chr.

  • Je kunt de wonden van een ander alleen maar genezen als je er zelf ook enkele hebt. C.G. Jung

  • De mens is een sociaal dier doordat hij niet in staat is om de eenzaamheid, en daarin zichzelf te verdragen. Schopenhauer