Verberne Coaching / Uw coach / Therapeut

Toon Verberne (1964)

In de klassieke Griekse uitspraak “Panta rhei” ligt besloten dat het leven doorgaand veranderd en stroomt. Een mens maakt vele levensfasen door met de daarmee gepaard gaande transitiemomenten. En zo is groei mogelijk. Het pad naar mijn huidige praktijk voerde dan ook door vele landschappen en langs evenzoveel rustplaatsen.

Ik studeerde aan de lerarenopleiding en ronde die op 2e en 1e graad niveau af. Daarna rondde ik mijn universitaire studie Sociaal-Economische Geschiedenis met succes af. Aansluitend werkte ik vele jaren als docent, ondernemer en coach, steeds met grote interesse in psychische processen en (leer-) gedrag. De tweede rode draad, en tevens mijn passie, was, en is nog steeds, het begeleiden van mensen in hun persoonlijke veranderingsprocessen.

Mijn behoefte aan persoonlijke diepgang werd vervuld toen ik in aanraking kwam met het gedachtegoed van C.G. Jung en de daaruit verder ontwikkelde therapievormen in de huidige tijd. Dit bracht mij verrijking voor mijn persoonlijke leven en een nieuwe voelbare verdieping en bezieling in mijn werk. Het succesvol afronden van de vijfjarige studie tot “Analytisch Therapeut” bleek de juiste aanvulling voor mijn werk. Om de wetenschappelijke basis te verstevigen behaalde ik daarna mijn internationale Masterdiploma (Msc) in de “Psychosocial Health Sciences”.

Met dieptepsychologie als basis staat het individuatieproces in mijn werk centraal. Daarin zijn er twee aandachtgebieden te vinden die mij enorm intrigeren. De verbinding individu en collectief/organisatie en de ondeelbare eenheid van lichaam en psyche. Verdieping in mijn vak met doorgaande scholing en nieuwe ervaringen met cliënten is als een levensader voor mij als mens en voor mijn werk. Ik kijk er naar uit je, in één van deze kaders, te ontmoeten.

 

 

 

  • Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie. C.G. Jung

  • Het meeste verkeer komt voort uit de angst om alleen te zijn. Indien de mens erin slaagde te berusten in zijn eenzaamheid, zou het gras tussen de straatstenen groeien. Godfried Bomans

  • Eenzaamheid is pijnlijk wanneer men is jong, maar heerlijk wanneer men volwassen is. Albert Einstein

  • Een van de hoofdoorzaken van angst is dat we onszelf niet willen zien zoals we zijn. Krishnamurti