Analytische therapieWaarom

Waarom analytische therapie

De analytische therapie is een therapie die zich richt op de beleving van het individu. Dat is een ander gebied dan waarop de cognitieve therapie en de gedragstherapie zich begeven. Zij benaderen symptomen en klachten respectievelijk vanuit het “denken, en denkpatronen” en het “omgaan met” ongewenst gedrag en hoe je dat aan kunt passen. Het geeft je mogelijk een gevoel van controle, echter de onderliggende aansturing blijft. Klachten komen dan na een tijdje in dezelfde of in een andere vorm terug. Met analytische therapie ga je verder dan het aanpassen van gedrag in bepaalde situaties of het veranderen van denkpatronen en het volgen van aanwijzingen en adviezen.

Waar werk je naar toe

Kernwoorden die het gevoel weergeven na therapie zijn: "opluchting", "ruimte", het gevoel (weer) in "beweging" te zijn en energie te voelen "stromen". Het leven in al zijn diversiteit heeft weer "zin", en je zet dat om in actie. Je voelt je grenzen duidelijker en kunt dat aangeven.

 

 

 

  • De schoen die de één perfect past, knelt bij de ander. En zo heeft iedereen ook zijn eigen maat van een bevredigend leven. C.G. Jung

  • Talent ontwikkelt zich in eenzaamheid, karakter in de stroom van het leven. J.W. von Goethe

  • Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou. Paolo Coelho

  • Een mens heeft twee oren en één mond om twee keer zoveel te luisteren dan te praten. Confucius