Burn-out coaching / Werknemer

Werknemer

Wanneer u werknemer bent en dit leest is de kans groot de u al in een burn-out bent beland. De impact die het burn-out zijn op u en uw leven heeft kunt u niet meer ontkennen. Naast de persoonlijke ervaringskant van burn-out, leert de ervaring dat daarnaast, wanneer de burn-out zich aandient, een arbeids-juridisch traject gaat lopen waarin rechten en plichten een rol gaan spelen. De meeste burn-out wordt te laat herkent en erkent, de (interne) druk is dan al zo toegenomen dat het bijzonder moeilijk kan zijn om in uw organisatie uw zaak effectief kenbaar te maken en daar dito mee om te gaan. Onwetendheid en haast van beide betrokkenen (werknemer én werkgever) kunnen dan leidden tot een touwtrek-spel dat eindeloos aanvoelt, met regelmatig een uitzichtloze communicatie die eenzijdig gericht is op wanneer u weer gaat integreren.

De belangrijkste stap wordt in deze dynamiek vergeten. Goede herstelbegeleiding. U wilt éérst van uw burn-out af. Éérst weer tot volle energie komen en dan een goede re-integratie bespreken en vorm geven in overleg met uw werkgever. Met deze twee stappen in deze volgorde komt er helderheid en wordt het pad dat u te gaan hebt duidelijk. Gezamenlijk leggen we dat voor aan uw werkgever. Dit om het gedeelde belang van uw herstel duidelijk en transparant te communiceren.

Verberne Coaching helpt u daarbij, ook waar het gaat over kennis omtrent rechten en plichten van u als werknemer in een burn-out situatie. Het uiteindelijke doel van het burn-out herstel traject is u weer in contact te brengen met uw levenskracht, levensvreugde, en een re-integratie op de door u gewenste functie en werkplek.

Wanneer u in een burn-out situatie zit en het bovenstaande herkend, neem dan gerust contact op.

 

 

 

  • Er is geen verandering van duisternis naar licht, van stilstand naar beweging, zonder emotie. C.G. Jung

  • Het meeste verkeer komt voort uit de angst om alleen te zijn. Indien de mens erin slaagde te berusten in zijn eenzaamheid, zou het gras tussen de straatstenen groeien. Godfried Bomans

  • Eenzaamheid is pijnlijk wanneer men is jong, maar heerlijk wanneer men volwassen is. Albert Einstein

  • Een van de hoofdoorzaken van angst is dat we onszelf niet willen zien zoals we zijn. Krishnamurti